Uvjeti poslovanja

Opći uvjeti internetske trgovine i podaci o davatelju usluge

Opći uvjeti internetske trgovine Babushka Boutique sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (ZVPot), preporukama Trgovačko-industrijske komore i međunarodnim kodeksima za e-trgovinu. Internetska trgovina Babushka Boutique informacijski je sustav namijenjen prezentaciji i prodaji proizvoda korisniku. Njime upravlja Urbanic Group d.o.o., u daljnjem tekstu davatelj usluga. Korisnik je osoba koja koristi naš sustav, odnosno kupac u internetskoj trgovini. Nakon registracije u internetskoj trgovini, posjetitelj dobiva korisničko ime koje je isto kao i njegova e-mail adresa, koju određuje u svom profilu i lozinci. Korisničko ime i lozinka korisnika nedvosmisleno se određuju i povezuju s ispunjenim podacima. Nakon registracije posjetitelj postaje korisnik i stječe pravo kupnje. Opći uvjeti poslovanja odnose se na rad internetske trgovine Babushka Boutique, korisnička prava i poslovni odnos između davatelja usluga i kupca.

Internetsku narudžbu u internetskoj trgovini Babushka Boutique izvodi:

Urbanic Group d.o.o.
Vlaška ulica 7
10000 Zagreb
Hrvatska

OIB: 33581479835

Obveznik PDV-a: DA

TRR: HR87234500091111089625, otvoren u Privredna banka Zagreb d.d.

Dostupnost informacija

Davatelj usluge se obvezuje da će kupcu uvijek pružiti sljedeće podatke: identitet tvrtke, kontakt adrese, bitne karakteristike robe ili usluga, dostupnost proizvoda, uvjete isporuke proizvoda ili izvršenja usluge, sve cijene jasno i nedvosmisleno određene, način plaćanja i isporuke, vremensku valjanost ponude, razdoblje u kojem je još uvijek moguće odustati od kupnje i uvjeti za odustajanje te objašnjeni postupak za žalbu, uključujući sve podatke o kontaktnoj osobi ili korisničkoj službi.

Naručivanje

Naručivanje se vrši putem interneta 24 sata dnevno, svakog dana u godini. Potrošač odabire i naručuje proizvode koji su mu dostupni u internetskoj trgovini, razvrstani u kategorije. 

Nakon predaje narudžbe, kupac e-mailom dobiva obavijest da je narudžba prihvaćena. U njemu su navedeni proizvodi i količine koje je kupac odabrao. O mogućoj promjeni kupnje ili otkazivanja, kupac mora obavijestiti davatelja usluga na e-mail: info@babushkaboutique.com, gdje također mora navesti broj kupnje, koji će pisati u e-mailu koji će dobiti nakon narudžbe.

Cijene

Sve cijene u internetskoj trgovini su izražene su u eurima i uključuju PDV, osim ako internetska trgovina izričito ne navodi drugačije. Sve cijene u internetskoj trgovini su cijene proizvoda i ne uključuju troškove dostave.

Kupoprodajni ugovor između ponuditelja usluge i kupca zaključuje se u trenutku kada ponuditelj potvrdi narudžbu. Od tog trenutka, sve cijene i ostali uvjeti su fiksni i primjenjuju se na davatelja usluga i na kupca. Cijene vrijede do njihove promjene, a pružatelj ih može promijeniti bez prethodne najave. U slučaju da se tijekom obrade narudžbe cijena predmeta promijeni, davatelj usluge će obavijestiti kupca. Ponuditelj usluge će se u svakom slučaju potruditi pružiti kupcu nižu cijenu ili ponuditi odgovarajuće rješenje na obostrano zadovoljstvo. U suprotnom, Urbanic Group d.o.o. ostvaruje pravo na odustajanje od kupoprodajnog ugovora i vraća kupcu plaćenu kupninu.

Načini plaćanja

U internetskoj trgovini dostupni su sljedeći načini plaćanja:

 • Plaćanje pouzećem  gotovinom ili karticom po primitku proizvoda.
 • Plaćanje kreditnim karticama koji omogućava sigurno plaćanje kreditnim karticama (Mastercard, Visa, Maestro i American Express)..

Sigurnost kupnje

Davatelj usluge koristi odgovarajuća tehnološka i organizacijska sredstva za zaštitu prijenosa i pohrane osobnih podataka i plaćanja. U te svrhe davatelj usluge koristi SSL certifikat izdan od ovlaštene organizacije. Autorizacija kreditnih kartica vrši se u stvarnom vremenu uz trenutnu provjeru podataka u bankama. Podaci o kartici nisu pohranjeni na poslužitelju davatelja usluge.

Dostava unutar Hrvatske

Ako je roba na zalihi, bit će poslana najkasnije u roku od dva (2) radna dana od datuma plaćanja predračuna, u slučaju plaćanja prema predračunu ili od postavljanja naloga u slučaju plaćanja nakon preuzimanja ili plaćanja kreditnim karticama.

Rok isporuke za proizvode na zalihi je obično 2-5 radnih dana. U slučaju da proizvoda nema na zalihi, vrijeme isporuke se produžuje, podaci o dostupnosti prikazani su u opisu svakog artikla. 

Cijena poštarine uz GLS dostavnu službu iznosi 3,50 eura. Troškovi dostave naplaćuju se i navode na narudžbi i računu za izdanu robu i plaćate ih zajedno s iznosom narudžbe.

Narudžbe

Kupac je odgovoran za podatke dane u procesu izvršavanja narudžbe. Davatelj usluge nije odgovoran za bilo kakve pogreške u isporuci zbog pogrešne adrese.

Povratak robe i pravo odustajanja od kupnje

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, potrošač ima pravo obavijestiti tvrtku u roku od 14 dana od primitka robe da odustaje od kupnje, bez potrebe da navede razlog svoje odluke. Jedini trošak koji snosi potrošač u slučaju odustajanja je izravni je trošak povrata robe. Roba se mora vratiti ponuditelju usluge najkasnije 30 dana nakon obavijesti o povratku. Povratak primljene robe poduzeću u roku za odustajanje od kupnje smatra se obaviješću o odustajanju od kupnje. Ponuditelj usluge nije dužan prihvatiti otkup pošiljke.

Proizvod koji potrošač vraća mora biti neiskorišten, neoštećen, u originalnoj ambalaži i u istoj količini. Roba se ne smije nositi, prati ili na bilo koji način prilagoditi osobnim potrebama. Ako je roba oštećena, prljava, bez vidljive originalne ambalaže ili ima vidljive tragove uporabe, davatelj usluge zadržava pravo odbiti povrat. 

Nakon povrata robe, davatelj usluge će najkasnije 30 dana nakon primitka obavijesti o odustajanju od kupnje, na potrošačev bankovni račun izvršiti prijenos povrata, odnosno cijene vraćenog jednog proizvoda ili više njih, davatelj nije obavezan nadoknaditi troškove nastale zbog slanja proizvoda. Potrošač se također može odlučiti za zamjenu i odabrati drugi proizvod, ali mora obavijestiti davatelja usluga istovremeno s povratom robe.

Oštećena, uništena ili izgubljena pošiljka

U slučaju plaćanja predračunom, davatelj usluge nije odgovoran od trenutka isporuke pošiljke s naručenim proizvodima dostavnoj službi, za slučajeve fizičkog oštećenja, uništenja ili gubitka pošiljke, niti ako postoji nedostatak sadržaja u pošiljci ili ako pošiljka pokazuje znakove otvaranja. U svim tim slučajevima korisnik mora pokrenuti postupak prigovora s GLS-om.

Kupon s popustom

Kupon sadrži odabranu lozinku s danim popustom. U trenutku kupnje, u košarici je dostupno polje za unos kupona. Lozinku kupona unosite u to polje. Kuponi se ne zbrajaju i isključeni su s ostalim kuponima s popustom ili posebnim ponudama. Po kupnji se može iskoristiti samo jedan kupon.

Zaštita podataka

Davatelj usluge se obvezuje trajno zaštititi sve osobne podatke u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka i Zakonom o osiguranju. Unosom podataka u internetsku trgovinu Babushka Boutique, dopuštate tvrtki Urbanic Group d.o.o. da  uspostavlja, održava i upravlja vašim osobnim podacima neograničeno vrijeme, kako bi se ispunila ili ostvarila prava koja proizlaze iz ugovornog odnosa i izravnog marketinga. Urbanic Group d.o.o. osigurava zaštitu osobnih podataka u skladu sa zakonom kojim se uređuje zaštita osobnih podataka. U bilo kojem trenutku možete pismeno ili telefonom zatražiti da trajno ili privremeno prestanemo koristiti vaše osobne podatke u svrhu izravnog marketinga u roku od 15 dana od zahtjeva.

Pravila privatnosti

Urbanic group d.o.o., Vlaška ulica 7, 10000 Zagreb cijeni povjerljivost osobnih podataka i privatnost korisnika ove web stranice i internetske trgovine, tako da pažljivo štiti njihove podatke, čak i od trećih strana, što korisnicima osigurava bezbrižno i nesmetano poslovanje s davateljem usluge.

Upravitelj jamči da će se vaši osobni podaci obrađivati ​​samo u svrhe s kojima se izričito slažete. Privola za prijenos osobnih podataka dobrovoljna je, a svoj pristanak možete opozvati u bilo kojem trenutku na isti način na koji ste ga dali. U slučaju da ne navedete osobne podatke ili ako opozovete pristanak, voditelj osobnih podataka ne može ispuniti svrhu zbog koje se podaci prikupljaju. U odnosu na Vaše osobne podatke, imate:

 • pravo pristupa podacima,
 • pravo na ispravak,
 • pravo na brisanje ("pravo na zaborav"),
 • pravo na ograničenje obrade,
 • pravo na prigovor,
 • i pravo na prenosivost podataka.

Dostavljene osobne podatke koristimo u svrhu informiranja o prednostima, aktivnostima, uslugama i događajima upravljača/davatelja usluga. Podaci se u tu svrhu obrađuju sve do opoziva pristanka.

Koristimo podatke o kupnji i dane osobne podatke, u svrhu informiranja o pogodnostima za posebne prilike i za slanje prilagođenih ponuda putem e-maila te prilagođavanje internetskih oglasa na digitalnim oglašivačkim platformama (Facebook, AdWords ...), kako bismo predstavili sve naše usluge i dodatne ponude. Kao dio pripreme prilagođene ponude, segmentacija se vrši na temelju gore definiranih podataka, podataka o posjećenosti web stranice davatelja usluga (ako ste se vi kao pojedinac s tim složili prilikom posjeta web stranici) i izvršenih kupnji. U tu ćemo svrhu obrađivati ​​podatke dok ne opozovete svoj pristanak.

Za ostvarivanje gore navedenih prava ako imate bilo kakvih pritužbi, kontaktirajte službenika za zaštitu podataka tvrtke: na info@babushkaboutique.com.

Podaci se pohranjuju do vašeg otkazivanja ili sve dok se ne postigne svrha zbog koje se podaci prikupljaju, a zatim će se izbrisati, uništiti, blokirati ili anonimizirati.

Voditelj obrade obvezuje se obrađivati ​​i štititi podatke u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka i odredbama Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća.

Davatelj usluge se obvezuje trajno štititi i prikupljati i obrađivati ​​sve osobne podatke korisnika u skladu s odredbama važećeg zakonodavstva u području zaštite osobnih podataka.

Davatelj usluge također osigurava sigurnost kupnje uzimajući u obzir sve primjenjive zakonske obveze i preporuke slovenske i međunarodne udruge potrošača.

Internetska trgovina pruža sva potrebna tehnološka i organizacijska rješenja za potpunu sigurnost kupnje. Prijenos osjetljivih osobnih i transakcijskih podataka na web mjestu obavlja se u sigurnom načinu korištenjem SSL protokola (SecureSocketsLayer). Podaci se kodiraju i prenose na poslužitelj davatelja usluga u sigurnom obliku. Sustav tako sprječava bilo koga da presretne osobne i transakcijske podatke korisnika internetske trgovine. Autorizacije kartica vrše se u stvarnom vremenu uz trenutnu provjeru podataka u bankarskom sustavu. 

Zaštita osobnih podataka

Davatelj usluge prikuplja, upravlja, obrađuje i pohranjuje sljedeće korisničke podatke u svrhu pružanja svojih usluga:

 • ime i prezime;
 • adresu i mjesto prebivališta te adresu za dostavu;
 • datum rođenja;
 • e-mail adresu (korisničko ime);
 • lozinku u kodiranom obliku; 
 • kontakt telefon;
 • državu prebivališta;
 • ostale podatke koje korisnik dobrovoljno unose u obrasce u internetskoj trgovini;
 • ostale podatke koje korisnik naknadno dobrovoljno doda u svoj profil;
 • IP adresu s koje korisnik pristupa web mjestu;
 • sat i datum registracije;
 • arhivu komunikacije;
 • informacije o sadržaju narudžbe.

Davatelj usluge nije odgovoran za ispravnost, cjelovitost i ažurnost podataka koje je korisnik unio. Podaci koje korisnik pruža na web mjestu ili za potrebe internetske kupnje ili na neki drugi način putem e-mail adrese, povjerljivi su i s njima se postupa u skladu s važećim slovenskim zakonodavstvom.

Prilikom kupnje u internetskoj trgovini davatelja usluga, svaki korisnik daje izričitu suglasnost da davatelj usluga kao voditelj datoteka osobnih podataka može prikupljati i obrađivati ​​osobne podatke koji su mu dostavljeni u svrhu: internetske prodaje, isporuke robe ili usluga, oglašavanje, obrade statističkih podataka, slanje reklamnih materijala, informiranje o novitetima u ponudi i poslovanju davatelja usluga, izrade CRM baze podataka, izravan, segmentirani i ciljani marketing. Pri kupnji u internetskoj trgovini korisnik daje izričitu suglasnost da davatelj usluga za potrebe segmentiranog i ciljanog marketinga može obraditi sve podatke pohranjene o korisniku i dobivene tijekom njegovih kupnji, sklapanja ugovora ili drugih oblika interakcije s kupcem.Tvrtka će zaštititi dobivene podatke i spriječiti njihovo kršenje i zlouporabu, a sve u skladu s važećim zakonom.

Osobni podaci koristit će se samo u svrhe za koje je korisnik dao svoj pristanak i za pružanje usluga koje nudi tvrtka. Ako korisnik ne da suglasnost iz prethodnog stavka, kupnja u internetskoj trgovini nije moguća.

Korisnik je također odgovoran za zaštitu osobnih podataka, tako da osigura sigurnost svog korisničkog imena i lozinke te odgovarajuću softversku (antivirusnu) zaštitu svog informacijskog sustava ili elektroničkog uređaja. 

Korisnik se uz osobni pristanak istovremeno slaže i ovlašćuje davatelja usluga kao voditelja obrade osobnih podataka da prikupljene osobne podatke u gore navedene svrhe daje ugovornim partnerima na teritoriju Republike Slovenije s kojima ima sklopljene ugovore o obradi osobnih podataka i koji obrađuju podatke u ime davatelja usluga.

Podaci kupaca internetske trgovine daju se trećim osobama samo u slučaju da su potrebni za izvršenje postupka narudžbe i obradu plaćanja. Davatelj usluge će dostavnoj službi povjeriti samo potrebne podatke za dostavu proizvoda kupljenih u internetskoj trgovini (ime i prezime korisnika i adresa za dostavu). Podatke će treća strana koristiti isključivo za ispunjenje svojih obveza u skladu s izvršenjem naloga i postupkom plaćanja.

Davatelj usluge se obvezuje da neće pružati podatke trećim stranama (koje ne sudjeluju u postupku izvršenja naloga i obrade plaćanja), osim u mjeri koja je propisana važećim zakonom, ako to zahtijevaju državna tijela ili u dobroj vjeri, da je takva radnja neophodna za postupke pred sudovima ili drugim državnim tijelima te za zaštitu i ostvarivanje legitimnih interesa ponuditelja.

Označavanjem praznog okvira korisnik potvrđuje da je upoznat sa svim relevantnim pravima kao što su: pravo na pregled, prepisivanje, kopiranje, ispravljanje, blokiranje i brisanje njegovih osobnih podataka, u skladu s važećim zakonom.

Korisnik može u bilo kojem trenutku opozvati privolu za slanje reklamnog materijala i obavijesti o inovacijama u ponudi i poslovanju davatelja usluge. Otkazivanje se može poslati e-mailom na: info@babushkaboutique.com. Odjava je moguća svaki put i klikom na reklamne poruke koje se šalju elektronskim putem. Sve promjene svojih podataka korisnik može ispraviti u svom korisničkom profilu ili poslati davatelju usluga e-mailom na info@babushkaboutique.com. Svaki put kada pristupite web mjestu tvrtke, automatski se bilježe opći, neosobni podaci (korisnici tražilice, broj posjeta, prosječno vrijeme posjeta web mjestu, posjećene stranice). Te informacije davatelj usluge koristi za mjerenje popularnosti svoje web stranice i za poboljšanje kvalitete sadržaja i upotrebljivosti.

Davatelj će osobne podatke korisnika čuvati i s njima upravljati samo onoliko dugo koliko je nužno potrebno za postizanje svrhe zbog koje se osobni podaci prikupljaju, a sve u skladu s važećim zakonom.

Kolačići

Kolačići se koriste za omogućavanje učinkovite, user-friendly i sigurne web stranice. Kolačići su male datoteke koje se koriste za optimizaciju izvedbe web stranica i za pripremu učinkovitih usluga na web mjestu, jer omogućuju identifikaciju korisnika i analizu njegove upotrebe web stranice. 

Preglednik se može postaviti tako da se kolačići koriste ili općenito odbijaju samo uz dopuštenje korisnika. Međutim, valja napomenuti da bez kolačića nije moguće ili nije moguće u potpunosti koristiti neke elemente web stranice.

Većina korištenih kolačića automatski se brišu nakon sesije preglednika ("kolačići sesije"). Kolačići sesije koriste se npr. kada se ponudi funkcija košarice s više stranica. Pored toga, koriste se i kolačići koji ostaju na korisnikovom tvrdom disku nakon sesije. Pri sljedećem posjetu automatski se otkriva da je korisnik već bio na web mjestu i koje unose i postavke preferira.

Kada korisnik otvori web stranicu www.babushkaboutique.com, uz pomoć kolačića bilježe se sljedeći podaci: datum i vrijeme pronalaska pohranjenih podataka, naziv dohvaćene web stranice, ID sesije Referrer-URL (URL izvora s kojeg se korisnik je došao na web stranicu www. babushkaboutique.com), količinu preuzetih podataka, proizvod i verziju podataka korištenog preglednika.

Analiza internetskih usluga

Google Analytics

Web stranica koristi Google Analytics, analizu web usluga tvrtke Google Inc. ("Google"). Google Analytics koristi kolačiće, tekstualne datoteke koje su pohranjene na korisnikovom računalu i omogućuju analizu korisnikove upotrebe web stranice. Informacije koje generira kolačić o upotrebi web stranice obično se preuzimaju na Googleov poslužitelj u SAD-u i tamo se pohranjuju. Davatelj usluge je omogućio aktiviranje anonimnosti IP-a na svojoj web stranici skraćujući IP adresu korisnika s Googlea u državama članicama Europske unije ili drugoj državi članici Sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru. Samo će se u iznimnim slučajevima cijela IP adresa korisnika proslijediti na Googleov poslužitelj u SAD-u i tamo samo skratiti. Na zahtjev davatelja usluga Google koristi ove podatke za procjenu upotrebe web stranice od strane korisnika, za sastavljanje izvještaja o aktivnosti web stranice za davatelja usluga i za prikupljanje usluga povezanih s korištenjem web stranice i interneta za davatelja usluga. P adresa navedena u Google Analyticsu neće se kombinirati s ostalim Googleovim podacima. Googleovo hvatanje podataka generiranih kolačićima i vezanih za određenog korisnika (uključujući IP adresu), kao i obradu tih podataka, korisnik može spriječiti preuzimanjem i instaliranjem dodatka za preglednik. 

Provedba politike privatnosti 

Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka, davatelj usluge  ima zaštitu osobnih podataka reguliranu Pravilnikom o zaštiti osobnih podataka. Svi zaposlenici s punim ili nepunim radnim vremenom koji imaju pristup osobnim i drugim korisničkim podacima upoznati su s odredbama Pravilnika o zaštiti osobnih podataka i dužnošću zaštite osobnih i drugih podataka te su dužni poštivati ​​ove odredbe o osobnim podacima povjerljivost i privatnost korisnika internetske trgovine i web stranice. Dužnost zaštite osobnih i drugih podataka vrijedi neograničeno, čak i nakon prekida odnosa s davateljem usluge.

Registrirani korisnici mogu prestati koristiti internetsku trgovinu u bilo kojem trenutku i mogu otkazati registraciju. Korisnik može otkazati registraciju iz internetske trgovine pismenim obavještenjem o otkazivanju registracije na info@babushkaboutique.com. Prije podnošenja izjave o otkazivanju registracije, korisnik mora podmiriti s davateljem usluge sve nepodmirene obveze koje proizlaze iz kupnji izvršenih u internetskoj trgovini. Davatelj usluge će štititi povjerljivost osobnih podataka i privatnost korisnika internetske trgovine u okviru ove politike privatnosti čak i u slučaju otkazivanja registracije.